[Проект] Generala

 1. Здравейте,

  идеята ми за проект е да реализирам библиотека за работа с графи, включваща следните алгоритми(вероятно пропускам нещо, но ще го добавя):

  • намиране на път и най-кратък път
  • проверка и откриване на цикъл
  • проверка за свързаност
  • проверка за ацикличност
  • проверка дали всяка свързана компонента на графа е дърво (т.е. наличие на гора)
  • проверка и намиране на Хамилтонов и Ойлеров път(цикъл)
  • намиране на оптимално покриващо дърво
  • различни видове обхождания
 2. Изглежда вече има подобен проект: https://github.com/gyuho/goraph . Изглежда доста активен. Освен това имаш и подобни неща: https://github.com/google/cayley

  Има ли нещо, което не ти харесва на тези проекти и заради което би искал да направиш нов подобен проект? Ако не, ще трябва да си избереш нещо друго.

 3. Здравейте, понеже не се сещам как мога да развия горе посочения проект, бих предложил нов такъв. Става въпрос за една игра, която аз лично научих наскоро. Играта се казва "Генерал" и версията с която аз съм запознат малко се различава от това описание, но в общи линии представлява следното: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB_%28%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%29

  http://www.yahtzee-game.com/

  Идеята ми е да реализирам някакво конзолно(грозно :) ) приложение на тази игра за 2-ма играчи. Ако нещата се получат и ми остане време, ще се постарая да направя някакво графично оформление (нямам си никаква идея дали ще успея) :)

 4. Как ще играят двама играчи? В един и същи терминал или по някакъв начин по мрежата?

  Също така, знай, че ако правиш игра много ще държим на интерфейса й. Бил той и текстов в терминала. Просто това е нещото, кеото дефинира играта ти. Има много реализации на играта и тя не е особено сложна за имплементиране. Очакваме ASCII рендиране на зарчета и подобни :D

  А ако наистина не ти се занимава с интерфейси друг вариант ще е играта ти да има клиент, сървър и добре документиран протокол за комуникация между тях. Така ще ти простим клиента (интерфейса) да е грозен т.к. на практика ще могат да бъдат писани всякакви клиенти.

 5. Привет,

  идеята беше да играеш срещу компютъра, който по някакъв начин решава какво да прави(лошо съм обяснил горе :) ).

  Не съм се занимавал до сега и не знам с кое как ще се справя, но ще се опитам да направя някакъв приличен интерфейс. Ако нещата ми потръгнат много на зле, ще пробвам втория вариант с клиент-сървър протокол.

 6. Ако компютъра е противник ще трябва да е достатъчно адекватен. Не трябва да забравяш, че крайната цел е играта ти да бъде използваема.

  Направи нова тема и опиши идеята си там или просто промени заглавието на тази.

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.