[Проект] OneInfo

 1. Има 2 неща, които напоследък забелязвам, че ми липсват.

  Първото нещо е, че email филтрите, които съм задал правят много грешки. Например - имам папка за неща свързани с ruby, но когато някой коментира домашното ми по Го (който и да е курс използващ evans) то отива там, понеже email-a се получава от evans@ruby.bg. Това е само един пример, но има много.

  Второто нещо е, че често започва да ми се налага ръчно да проверявам някакви сайтове за някаква информация, понеже нямам никаква автоматична нотификация. Например когато излезе ново домашно по Го, или започне кандидатстване за евростипендии. Проблемът е, че сайтовете са много и ръчната им проверка е досадна.

  Идеята ми е да направя приложение, което решава тези два проблема.

  По-подробно дейностите, които трябва да върши са следните:

  • То ще има възможността да чете информация от електронна поща.
  • Също така има възможност да извлича информация от други сайтове използвайки тяхното API или чрез извличане на данните от HTML съдържанието на страницата.
  • След извилчането на информацията ще я сортира в групи на база на настройки, както и на алгоритъм анализиращ вече групираните елементи.
  • Накрая ще предоставя всичката важна информация за потребителя - на едно място.

  Потенциални вариации за функционалността:

  • Освен да групира email-ите, с цел на консистентност при проверяването на сайтовете да се изпращат email-и, за да бъде достъпна информацията и през email клиента на потребителя - така той ще получи и нотификация по начина, по който е свикнал.
  • Вие ми предложихте да вместо това да направя rss feed-ове за сайтовете вместо това (тук ще трябва да поразуча, понеже не съм използвал rss досега).
  • За UI засега вариантите на които съм се спрял са qml или просто някакъв прост web сървър и обикновен web UI. Вчера мисля, че казахте и че всъщност в от qml мога да заредя директно някаква страница в webkit - ако можете да дадете някакъв линк за това бих бил благодарен.
 2. Относно RSS - виж какво представлява в Wikipedia, доста полезно животно е. Хвърли едно око и на това, с отворен код на Go е. Вероятно има и други клиенти.

  За съжаление, не всички сайтове поддържат RSS. Дори и при тези, които го поддържат, обикновено има какво да се желае. В такива случаи, може сам да си parse-ваш HTML-а или може да ползваш някоя услуга, подобна на тези:

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.