[Проект] HTML Parser

 1. Решението ми не е крайно, ни напоследък се бях заиграл с beautifulsoup4, nokogiri . Доколкото проучих нещата, вече има такава библиотека, но не е много развита.

  EDIT: Намерих и втора такава библиотека: goquery

  Идеята ми иглежда далеч по-лесно постижима, от първоначалната да направя ORM лайър за golang, използвайки pipe-овете, за да забързам заявките по някакъв алгоритъм.

  Не съм говорил с никой от вас, за идеята ми за проект, така че очаквам коментарите тука.

 2. След като се оказа, че трябва да си сменя темата на проекта, ето новото ми предложение.

  Интерфейс : web приложение, изцяло написано на golang. Реших да е някакъв вариант на voting system dynamic twitter clone.

  Описанието на функционалностите са следните:

  1. Регистриран потребител пуска някакво мнение (tweet).
  2. Регистриран потребител може да гласува за чужди мнения(tweets)на други регистрирани потребители.
  3. На определено време минава някакъв worker, събира мненията(tweets) минава ги през спам филтър и одобрените ги публикува, дотогава статуса им е скрит.
  4. Има текуща класация на мненията (tweets) на регистрираните потребители. Класацията ще е вдигната в паметта в някаква динамична структура.
  5. Ако потребител излезе от профила си цялата му текуща история от мнения (tweets) се изтрива, а класацията се пренарежда. Личната му информация се запазва и може да се логне наново.
  6. Естествено ще има проверка да не може един потребител да гласува пъти за дадено мнение (tweet) и други подобни проверки проверки от общ вид.

  Бонус: Вместо мнения, чакащи за одобрение да са постове от социалните акаунти на потребителя. Тоест приложението ще бъде един вид социален агрегатор.

  Използвани технологии - bootstrap, sqlite, golang.

  Засега това съм измислил като идея, ще се радвам да чуя допълнения.

  П.П. Voting System идеята се оказа, че не е много разработена на golang, освен това тук не успях да намеря нещо подобно засега.

 3. Виждам, че това което си линкнал е далеч от готово. Искаш ли да направиш voting система на go? Имаш пример за нещо започнато и недовършено, имаш и какво се иска от подобно нещо:

  • Approval Method
  • Instant Runoff Method
  • Minmax Method
  • Plurality Method
  • Range Method
  • Schulze Method (Condorcet)
  • Chain Method
  • Majority Choice Method

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.