Втора задача

 1. Да прав си:

  func (s *Susi) FindStudent(facultyNumber int) (*Student, error)
  

  Странно, че досега никой не е забелязал тази грешка.

  Между другото чрез ` (обратна кавичка) можеш да си оградиш кода, за да е по-лесно за разграничаването му от останалия текст. Друг вариант е да е на отделен параграф и индентиран с 4 спейса.

 2. Гледам хората питат дали могат да променят FreePlaces... а може ли да НЕ се променя, допада ми идеята Course да е по-скоро нещо като етикет описващ курса, а не да съдържа "постоянно-променливи" неща... Предполагам, че няма да паднат тестове тъй като сте казали, че ще тествате методите на Susi, а не полетата на структурите?

 3. @Красимир, ние очакваме методите на Susi да правят разни неща. Промяната на броя на местата (AvailablePlaces) при записване е едно от нещата, които очакваме. Дали ще паднат тестовете, не мога да ти кажа.

  Друго от нещата, които очакваме е, между две извиквания на FindStudent с един и същ факултетен номер да получим един и същ студент (*Student), въпреки че сме казали, че не ни е грижа как държите нещата в Susi. Понеже това явно не е станало ясно в условието (за връщането на един и същ указател), тестовете ще бъдат променени.

  Edit: Тестовете са променени.

 4. Хм.. ок, благодаря за бързия отговор, колкото до това с FindStundet - не съм си и помислял друго ;Д Просто щях да си заделя масив с големина AvailablePlaces за всеки Course и да не се "тормозя" да менажирам местата.

 5. Става ли повече да не променяте тестове в деня на приключване на домашното, защото не мисля, че е готино. Все пак има някакви хора дето си пишат домашните не в последния момент и сега пак трябваше да пускам тестовете, за да видя дали няма да паднат случайно....

 6. @Красимир - и аз си мислех, че е логично да не се променят курсовете и да си заделяме масив с такава дължина, но реших да се застраховам и да питам дали случайно не трябва да ги намаляваме - добре че питах, за да бъде ясно на всички.

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.