Първа защита на проекти

Публикувано на

През идната седмица лекции няма да има. Използвайте това време за да започнете вашите проекти, тъй като на 20.01 (вторник) вместо лекция ще проведем първа защита на вашите проекти..

Ето какво очакваме от вас да сте направили до тогава, за да можете да се явите на защита:

  1. Създали сте публично хранилище в GitHub, Google Code, BitBucket или Gitorious за проекта, който сте заявили. Не очакваме името да е същото като заглавието на темата. Ако ви хрумне нещо оригинално, използвайте го. Все пак проектът си е ваш.
  2. Избрали сте open source лиценз и да сте създали файл LICENSE файл в основната директория.
  3. Създали сте README(.md|.rst)? файл в основната директория с подробно описание на библиотеката, как се инсталира (очакваме да е с едно извикване на go get), примери за това как се използва, лиценз и т.н.
  4. Създали сте example_test.go файл, в който има... example тестове с документация, която трябва да служи като добър пример за това как се ползва библиотеката. Напълно в реда на нещата е да използвате тези примери в README файла.
  5. Създали файловете, които ще ви трябват за пълната реализация с повечето публичните функции, типове и методи в тях. Не очакваме имплементацията им, а просто сигнатура с документация.

Запознайте се и какво ще очакваме от вашите проекти през сесията.

Обратно към всички новини